Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Meteen naar de inhoud

Cyber Monday Deals 2023

Gemakkelijk, snel en overzichtelijk de beste Cyber Monday deals in Nederland op een rijtje.

Cyber Monday Deals - indebuurtzoeken.nl

It’s an ‘Add to cart’ kind of day!

Cyber Monday is de perfecte dag om online te winkelen en geweldige deals te scoren. Als je van plan bent om te shoppen op Cyber Monday, is het belangrijk om te weten wat Cyber Monday inhoudt en hoe je het meeste voordeel uit deze dag kan halen.

Wat is Cyber Monday?

Cyber Monday is één van de grootste online winkeldagen van het jaar. Het vindt plaats op de maandag na Thanksgiving en Black Friday en is ontstaan als een tegenhanger van Black Friday voor online retailers. Inmiddels is Cyber Monday uitgegroeid tot een wereldwijde shopdag, waarbij ook Nederlandse webwinkels met flinke kortingen strooien.

Wat betekent Cyber Monday?

Cyber Monday is eigenlijk gewoon een marketingterm die bedacht is door Amerikaanse retailers. De term doelt op de maandag na Thanksgiving, wanneer mensen weer massaal gaan shoppen na het feestweekend. Aangezien steeds meer mensen online shoppen, willen retailers hen ook via internet lokken met speciale aanbiedingen en kortingen op die dag. Daarom wordt er sinds 2005 ook in Nederland steeds meer reclame gemaakt voor ‘Cyber Monday’ of ‘Cyber Maandag’. Je ziet dan ook steeds vaker dat Nederlandse webshops speciale acties en kortingscodes aanbiedingen rondom die datum.

Hoe is Cyber Monday ontstaan?

Het idee achter Cyber Monday ontstond, omdat mensen na Thanksgiving vaak een lang weekend hadden en begonnen met online winkelen om cadeaus te kopen voor de feestdagen. Op 28 november 2005 besloten Ellen Davis en Scott Silverman van Shop.org dit te benadrukken aan de hand van een persbericht en Cyber Monday te lanceren als de dag waarop retailers online de beste deals zouden aanbieden: “Cyber Monday Quickly Becoming One of the Biggest Online Shopping Days of the Year”. Bron: Wikipedia

Hoeveel korting krijg je op Cyber Monday?

Cyber Monday is een geweldige dag om te shoppen, omdat veel online retailers hoge kortingen bieden op hun producten. De exacte korting kan per winkel en productcategorie verschillen, maar sommige winkels bieden tot wel 90% korting op geselecteerde items. Het is daarom altijd verstandig om de websites van de winkels in de gaten te blijven houden en de aanbiedingen te vergelijken voordat je iets koopt. 

Wat is beter Black Friday of Cyber Monday?

Beide dagen hebben geweldige aanbiedingen, maar Cyber Monday richt zich voornamelijk op online retailers terwijl Black Friday gericht is op fysieke winkels. Het hangt daarom af van je persoonlijke voorkeur welke dag je het beste vindt.

Wanneer is Cyber Monday 2023?

Cyber Monday valt elk jaar op de maandag na Thanksgiving. Dit jaar zal het plaatsvinden op maandag 27 november 2023.

Welke data voor de aankomende jaren?

Hieronder vind je een overzicht van de data waarop Black Friday zal plaatsvinden in de komende jaren:

  • Cyber Monday 2024: maandag 2 december
  • Cyber Monday 2025: maandag 1 december
  • Cyber Monday 2026: maandag 30 november
  • Cyber Monday 2027: maandag 29 november
  • Cyber Monday 2028: maandag 27 november
  • Cyber Monday 2029: maandag 26 november
  • Cyber Monday 2030: maandag 2 december

Hoe lang duurt Cyber Monday?

Cyber Monday duurt meestal 24 uur, maar sommige retailers bieden deals aan die het hele weekend duren.

Hoeveel keer per jaar is Cyber Monday?

Cyber Monday vindt, net als Black Friday, slechts één keer per jaar plaats.

Beste Cyber Monday Deals Nederland

Ben je benieuwd naar de beste Cyber Monday deals in Nederland? Hieronder vind je een overzicht met de beste deals van het jaar:

Welke winkels doen mee aan Cyber Monday?

Bijna alle grote en populaire (web)winkels in Nederland doen mee aan Cyber Monday. Denk hierbij aan online giganten als Coolblue, Bol.com, MediaMarkt, Zalando, Wehkamp en vele anderen. Aangezien sommige kleinere winkels ook meedoen, loont het dus altijd de moeite om verschillende websites te bekijken en te vergelijken.

Waar vind je de beste Cyber Monday deals? 

Veel winkels kondigen hun Cyber Monday deals aan op hun website, social media kanalen en/of via nieuwsbrieven. Daarnaast vind je natuurlijk op indebuurtzoeken.nl enorm veel aanbiedingen van verschillende winkels op één plek. Social media is ook een goede plek om op de hoogte te blijven van de laatste deals en aanbiedingen. Vergeet daarom niet om je favoriete webshops te volgen op bijvoorbeeld Facebook, Instagram of TikTok.

Wat zijn de beste Cyber Monday deals?

Dit is een lastige vraag, omdat het afhankelijk is van wat je zoekt. Bij elektronicawinkels zoals MediaMarkt en Coolblue zijn er vaak goede aanbiedingen te vinden op televisies, laptops, en smartphones. Bij mode winkels zoals Zalando en Wehkamp kan je vaak goede deals vinden op kleding, schoenen en accessoires. Het is daarom verstandig om van tevoren een lijstje te maken van producten die je graag wilt kopen en dan te kijken welke winkels de beste deals hebben.