Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Meteen naar de inhoud

Tado reviews, ervaringen en klachten

1,0
Rated 1 out of 5
Tado review logo

Webshops

anderen bekeken ook

Beoordelingen Tado

1 van 5 sterren (gebaseerd op 1 review)
Uitstekend0%
Heel goed0%
Gemiddeld0%
Slecht0%
Verschrikkelijk100%

Alle reviews, ervaringen en klachten


Misleiding op website, wordt geen melding gemaakt van extra abonnement

Rated 1 out of 5
april 17, 2023

Ik koop de Tado bedrade starterskit volgens deze pagina: https://www.tado.com/nl-nl/bedrade-slimme-thermostaat omdat ik Geofencing wil en dat zie ik ook bij Coolblue en Kieskeurig staan. Nergens op dezelfde pagina wordt een referentie gemaakt naar de Auto Assist abonnement wat je hiervoor af moet sluiten. Ik koop de Tado, hang hem aan mijn muur. Installeer de app, wat blijkt ik moet een abonnement afsluiten van eur 2,99 x 12 x 20 jaar (ex inflatie) en zou me dan eur 717 extra kosten voor een functie die gewoon op de pagina staat alsof het inbegrepen is.

Ik contacteer de helpdesk, ja je hebt nog steeds een werkende thermostaat. Ik heb nu 209 euro betaald voor een thermostaat die minder kan dan mijn 20 jaar oude Honeywell Chromotherm IV, alleen dan met een app waar ik de themperatuur kan instellen en 4 van de 6 tegels om een extra abonnement vragen wat nooit op die website is aangegeven. En dan komt de helpdesk met die linkjes naar de Auto Assist pagina. Ja die ken ik inmiddels wel, maar bij het kopen ga ik daar niet zelf naar zoeken, want wie verwacht nu een abonnement op een thermostaat. En je hebt nog steeds geofencing zonder abonnement. Nee ik krijg een melding als ik wegga, moet ik zelf handmatig in de auto op afwezig zetten en weer op thuis als ik thuis kom, dat is geen geofencing en dat noem ik geen slimme thermostaat wat ik dacht gekocht te hebben. Dat ga ik toch niet de komende 20 jaar doen.

Jako
Verified

Schrijf een review over Tado

Geef constructieve feedback met details over je ervaring, leg uit wat er goed of slecht was, geef verbeterpunten, maar wees altijd beleefd.

Deel je ervaring


Over Tado

Tado is een technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in slimme thermostaten en klimaatbeheersystemen voor woningen. Het bedrijf is opgericht in 2011 door Christian Deilmann, Johannes Schwarz, Valentin Sawadski en Leopold von Bismarck in München, Duitsland. Sinds de oprichting heeft Tado zich gericht op het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om energieverbruik te minimaliseren en tegelijkertijd het comfort van de bewoners te verhogen.

Diensten, service en aanbod

Tado biedt een reeks producten en diensten aan om huizen energiezuiniger en comfortabeler te maken. De belangrijkste drie producten zijn de volgende:
Tado Slimme Thermostaat V3+: Een thermostaat die leert van het gedrag van de bewoners en zich aanpast aan hun routines, om zo energie te besparen en het binnenklimaat te optimaliseren.
Tado Slimme Radiatorknoppen V3+: Deze knoppen kunnen op bestaande radiatoren worden geïnstalleerd en zorgen voor een betere temperatuurregeling in elke kamer.
Tado Slimme Aircobediening V3+: Een oplossing die de bestaande airconditioning slim maakt en op afstand bedienbaar, waardoor energie wordt bespaard en het comfort wordt verhoogd.

Korting, vouchers en acties

Tado biedt regelmatig kortingen op hun producten. Deze kortingen kunnen in de vorm van kortingscodes zijn, die op hun website of via nieuwsbrieven worden verstrekt. Daarnaast zijn er speciale kortingsacties tijdens evenementen zoals Black Friday en Cyber Monday, waar klanten kunnen profiteren van aanzienlijke prijsverlagingen op geselecteerde producten.

Betrouwbaarheid en klachten

Tado staat bekend om haar betrouwbaarheid en snelle levertijden. Klanten waarderen de kwaliteit van de producten en de gebruiksvriendelijke app die bij de producten hoort. Over het algemeen zijn klanten tevreden met de prestaties en energiebesparingen die de Tado-producten bieden. Echter, sommige klanten ervaren moeilijkheden bij de installatie van de producten en moeten dan het forum of de klantenservice inschakelen. Dit kost extra tijd bij de installatie.

Voor- en nadelen

De voordelen van Tado zijn vooral het besparen op energie en gas. Ook is de app erg eenvoudig en zorgt voor een goed gebruiksgemak. Daarnaast kunnen de Tado-producten eenvoudig worden geïntegreerd met smart home-systemen zoals Alexa, Google Assistent en Apple HomeKit. Het nadeel is dat de producten redelijk veel geld kosten en het dus een tijdje duurt voor je je investering hebt terug verdiend. Daarnaast kan de installatie voor niet-technische mensen soms lastig zijn, al biedt Tado goede ondersteuning via een forum en de klantenservice.

Alternatieven

Er zijn andere slimme thermostaten en radiatorknoppen beschikbaar van onder andere Google Nest, Bosch en Netatmo en Honeywell.

>> meer reviews

Vergelijk reviews en bekijk meer van Tado

Tado review logo