Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website
Meteen naar de inhoud

Postcode zoeken

Zoek eenvoudig een adres bij een postcode, een postcode bij een adres, of gebruik Google Maps kaarten om een adres of postcode te zoeken

Postcode bij adres zoeken of adres bij postcode zoeken

Vul een adres of plaats in om eenvoudig de bijbehorende postcode te zoeken. Of gebruik een postcode om een adres te vinden. Met de routeplanner bereken je vervolgens eenvoudig je route.

Accuraat

Vind afstand van locaties vanaf uw huidige positie.

En Route

Gebruik het onderweg om naar interessante plaatsen te zoeken.

Internationaal

Navigeer in realtime door ruim 220 landen en territoria.

Zoeken met Google Maps

indebuurtzoeken.nl gebruikt Google Maps om u te helpen bij het vinden van pinautomaten, bars, benzinestations, ziekenhuizen, hotels, taxi’s, restaurants of vrijwel alles bij u in de buurt.

Belangrijke plaatsen of routes opslaan? Maak en deel uw eigen kaarten inclusief foto’s en autoroutes met de gratis dienst Google My Maps.

Postcode zoeken:

Adres zoeken:


Postcode zoeken: waarom eigenlijk?

Een brief of pakket dat bij iemand thuis moet worden bezorgd moet voorzien zijn van een postcode. Maar wat is een postcode precies en hoe kunt u deze het makkelijkst vinden? De postcode bestaat in Nederland sinds einde jaren zeventig en is in ons land een reeks van vier cijfers en twee letters. Deze bijzondere combinatie van tekens zorgt er voor dat de automatische sorteermachines de post op de juiste manier kunnen verwerken en dat uw post naar het juiste provincie gestuurd wordt.

Zonder de juiste postcode worden de poststukken die u verstuurd te laat bezorgd. In het ergste geval komt uw post zelfs nooit aan. Bovendien wordt de postcode steeds vaker gebruikt door bedrijven die marketing onderzoek doen. Door klanten naar hun postcode te vragen weten zij in welke gebieden hun klanten wonen.

Hoe vindt u de juiste postcode

Tegenwoordig is het zoeken van de juiste postcode voor de brief die u wilt versturen een stuk makkelijker dan enkele jaren geleden. Het was en is zonder hulp bijna niet mogelijk om de juiste postcode te raden. Als de postcode dan inderdaad foutief vermeld staat bestaat de kans dat uw brief of pakket gewoonweg niet door de postbode wordt bezorgd.

Daarom kunt u nu gebruik maken van de postcode zoeker op de site van PostNL. Het geautomatiseerde systeem zoekt in een handomdraai de juiste postcode bij het adres en het huisnummer dat u invoert. Beschikt u wel over de postcode en het huisnummer maar niet over de straatnaam? Ook dan kunt u van deze zoekfunctie van PostNL gebruik maken. Zo beschikt u snel over de juiste informatie en kunt u zonder angst voor vertraging uw poststukken aan de postbode meegeven.

Zoekt u postcodes van bedrijven of instellingen in een stad?

In dat geval kunt u gebruik maken van de mogelijkheid om via het register van de Kamer Van Koophandel de juiste adressen en postcodes te zoeken. Op die manier kunt u drukwerk of reclamemateriaal aan een grote groep potentiële klanten sturen. Let er wel op dat u controleert of de ingeschreven bedrijven dit soort post wel willen ontvangen.

Andere manieren om de juiste postcode te vinden

Behalve de mogelijkheid om een postcode via PostNL te zoeken kunt u ook gebruik maken van andere websites. Een aantal van die sites maken gebruik van kaarten waar u de straat van de ontvanger kunt opzoeken. Deze functie laat alle postcodes van een straat zien en om de juiste postcode te weten te komen zult u dus wel over het juiste huisnummer moeten beschikken. Sommige van deze sites gaan nog een stapje verder en laten behalve de postcode van een adres ook nog zien welke woningtypes er staan en wanneer ze gebouwd zijn.

Zoekt u postcodes in het buitenland?

Voor informatie over postcodes in andere landen kunt u gebruik maken van de Universal Postal Union website. Deze site is in het leven geroepen door de Verenigde Naties met als doel om het zoeken naar internationale postcodes eenvoudiger te maken en handel met andere landen te bevorderen.